• >
  • Boulevard in oorlog en verzet 1940 - 1945

Boulevard in oorlog en verzet 1940 - 1945

Bijeenkomst Museum ’40-’45 op zondag 12 november voor volwassenen en kinderen. Voor de kinderen een interactief circuit en voor volwassenen een wandeling.

Boulevard in Oorlog en Verzet – bijeenkomst Museum ’40-’45 op zondag 12 november a.s.
Boulevard Bizz / Kids

Aan het eind van de Heemraadssingel aan de Coolhaven 375 ligt Museum Rotterdam ’40-’45. Deze vestiging staat volledig in het teken van de Tweede Wereldoorlog en het bombardement op de stad van mei 1940.

Voor kinderen heeft het museum een interactief circuit waar je ontdekt hoe je kan meebouwen aan een fijne stad. Hierbij leren kinderen conflicten oplossen en ontdekken ze dat vrijheid grenzen heeft.

Voor de volwassenen is er een ‘Boulevard in Oorlog en Verzet’ wandeling* langs verschillende locaties op de Heemraadssingel en het -plein met beladen oorlogsherinneringen. Er hebben zich destijds heftige tafrelen in ons gebied afgespeeld. Gids op deze wandeling is Hans Flier, woonachtig aan de singel zelf en auteur van de website  ww.heemraadssingel.nl. Terwijl de volwassenen langs de singel wandelen doorlopen de kinderen het interactieve bouwplaats circuit van het museum.

Na afloop van dit alles kan er nog een rondgang in het Museum worden gemaakt en zijn er (thematische) hapjes en drankjes.

Programma zondagmiddag 12 november 2017
Locatie: Museum Rotterdam ’40-’45, Coolhaven 375

  • 13:30 Inloop
  • 14:00 Start Bouwplaats programma voor de kinderen en start wandeling Heemraadssingel en -plein voor de volwassenen
  • 16:00 Verzamelen in Museum ’40-’45 om de collectie te kunnen bekijken met (thematische) drankjes en hapjes in de bezoekersruimte
  • 17:00 Sluiting Museum

De deelname voor Boulevardleden is gratis. Volwassenen wel graag van te voren inschrijven door een email te sturen naar info@boulevardrotterdam.biz ovv. Museum ’40-‘45 met naam en adresgegevens. Kinderen graag aanmelden via de WhatsApp groep met Huub Sparnaay. De normale entree voor volwassenen bedraagt: € 7,50 p.p. en voor kinderen 4 t/m 17 jaar: € 2,50. Met Museumkaart en Rotterdampas is de entree gratis.

Nog geen lid en wil je dat graag worden?
Stuur een email naar secretariaat@boulevardrotterdam.nl ovv. ‘Ik wil graag donateur worden’
en naam, adres- en telefoongegevens. Of kijk op de website www.boulevardrotterdam.nl
en klik in het menu op ‘donateur worden’.

*Bij extreem slecht weer wordt een alternatief programma ‘binnenskamers’ aangeboden


Stichting Boulevard behartigt de belangen van bewoners en bedrijven aan de Mathenesserlaan, de Heemraadssingel en het Heemraadsplein.

Boulevard Rotterdam

J_Hollander@planet.nl

Correspondentieadres

Heemraadssingel 81
3022 CA Rotterdam